Wellis Dabas Dori 24 70 338

Ja, massasjebadet bør vedlikeholdes regelmessig hvis du vil ha et sunt og rent vann. Det er også viktig å ha de riktige kjemikaliene, å bytte filter og, hvis du oppdager et problem, å vite hvor lang tid det vil ta for teknikerne å fikse det. Hva er de viktigste punktene for vedlikehold av massasjebadet?

Vedlikehold av massasjebadet – Vannets renhet er viktig

Et av de viktigste elementene ved vedlikehold av massasjebadet er å holde vannet du ønsker å slappe av i, rent. For å gjøre dette må du følge noen få trinn, som er som følger:

Vannkjemi:

Testing: Test vannet regelmessig for pH, alkalitet og nivåer av desinfeksjonsmidler (klor, brom osv.). Dette er et av de viktigste trinnene for rent vann.

Balansering: Juster vannkjemien slik at den holder seg innenfor de anbefalte intervallene for å forhindre skader på karet og sikre et trygt miljø. Vær forsiktig med proporsjonene, hvis du tilsetter litt mer av et av kjemikaliene i massasjebadet, vil det forstyrre kjemien i massasjebadet.

Desinfeksjon:

Tilsett desinfeksjonsmidler regelmessig for å holde vannet rent og fritt for skadelige bakterier og alger. Med rent og sunt vann gjør du allerede mye for å forlenge levetiden til massasjebadet.

Sjokkere vannet med jevne mellomrom for å bryte ned organiske forurensninger.

Vedlikehold av massasjebadet – rengjøring av alle overflater

Et annet viktig aspekt ved vedlikehold av massasjebadet er å holde elementene rene, noe som er avgjørende for at det skal fungere perfekt. Du trenger ikke å tenke på noe stort, enkel rengjøring krever følgende:

Rengjøring:

Filtre: Rengjør eller bytt ut filtrene regelmessig, vanligvis hver 1-2 uke. De er enkle å rengjøre med en enkel vannvask, og det er en barnelek å bytte dem ut.

Overflater: Tørk av overflatene på karet for å forhindre opphopning av avskum og smuss. Det krever heller ikke mye krydder.

Tømming og påfylling: Tøm og fyll massasjebadet helt hver 3.-4. måned, eller som anbefalt av produsenten. Det kan hende at du må skifte vann oftere, spesielt hvis du for eksempel bruker brønnvann til å fylle det opp.

Vedlikehold av trekket:

Rengjør og ta vare på massasjebadtrekket for å forhindre skader fra UV-stråler og fuktighet. Spesielt hvis det er laget av skinn. Wellis Blactex-trekket trenger bare å vaskes hvis det er veldig skittent, men læret må pleies.

Sørg for at trekket er i god stand for å opprettholde energieffektiviteten og holde rusk ute.

Ikke glem trinnene nedenfor

Hvis du har gjennomført trinnene for vannvedlikehold og trekket ditt er i god stand, er det andre nyttige ting du kan gjøre for å vedlikeholde det:

Inspiser utstyret ditt:

Inspiser pumper, varmeapparat og andre mekaniske komponenter regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal.

Ta tak i eventuelle lekkasjer, uvanlige lyder eller ytelsesproblemer umiddelbart for å forhindre større problemer.

Vinterisering (hvis aktuelt):

Hvis du bor i en region med minusgrader og ikke bruker massasjebadet om vinteren, er det viktig å vinterisolere det på riktig måte.